Det kan inte bara vara jag som är fullständigt utled på alla telefonförsäljare. Särskilt de telefonförsäljare som försöker sälja telefonabonnemang. De vill alltså att man ska byta från det man har till exempelvis Tele2, Glocalnet, Comviq och allt vad det nu är. De har alla vissa saker gemensamt:
1. Alla hävdar att deras företag är billigare än det man ringer med idag.
2. De hävdar dessutom att de inte är sämre, inte har sämre täckning eller något annat minus.
3. Samtliga har fräckheten att tala om för mig att jag betalar för mycket. Vad vet dom om vad som är för mycket för mig? Det avgör jag väl själv.
4. Alla pratar sådär snabbt, glatt och käckt så att man knappt får en syl i vädret.
5. Samtliga lovar saker som senare visar sig vara felaktiga.
6. Det går aldrig att avsluta ett samtal med dom på normalt sätt. Det räcker inte att säga att man inte ska
ha något /är nöjd med sin nuvarande leverantör /skiter i vad det kostar etc. De babblar ohämmat på ändå. Det mest effektiva är faktiskt att lägga på luren. Annars får man ett antal timmar per år bortbabblade till ingen som helst nytta. En annan fras som kan fungera är: "Jag behöver inget nytt telefonabonnemang eftersom jag ska ta livet av mig, eftersom det ringer så många telefonförsäljare"

Ett annat irriterande fenomen är att numer kan man inte ens gå till sin vanliga mataffär utan att bli trakasserad. Titt som tätt står dom utanför kassorna med sitt "Ursäkta, vem ringer du med idag?" Vad är det för jävla inledning för det första? Hur kan man vara så fräck att man utgår från att jag har tid och lust att där och då ställa mig och diskutera mobiltaxor? Eftersom dom inte beter sig folk, och aldrig nöjer sig med ett nej slösar jag ingen tid på dom längre. Inte ett ord får dom. Bara ett morrande, medan jag går därifrån.
Man kan ju fråga sig hur butiken har tänkt. Inser dom inte hur mycket sådana där drar ner butiken?

Men det som förvånar mig mest är att det tydligen fortfarande finns folk som inte lägger på direkt när dom ringer, eller omedelbart går därifrån när dom blir stoppade i sin butik eller på stan. Det måste finnas folk kvar som inte gör det, annars skulle dom här yrkena vara borttagna för längesedan.