Idag hade jag tid för avslappningsmassage. Jag fick ta på mig bomullstofflor och från receptionen i salongen gå uppför en liten spiraltrappa. Där tog Anna efter någon minut emot mig och visade in mig i ett rum med levande ljus, uppvärmda svarta stenar och ett massagebord. Av med allt utom trosorna. Precis när jag la mig på mage kom jag på att ”helvete jag ammar ju”. Jag har inte legat platt på mage på över ett år, förut var ju Alfa ivägen i magen, och sedan blev det brösten. Men jag var nypumpad så det gick bra. Inte helt bekvämt kanske men genomförbart. Anna förklarade att hon skulle massera ben, armar, mage, dekolletage och huvud. Dekolletage?
”Helvete igen” tänkte jag ”det kommer spruta mjölk”.
Jag låg på mage och funderade på vart folk brukar göra av sina armar. Men jag vill inte röra mig så jag lät dom hänga. Efter ett tag puttade hon under en pall och erbjöd mig att lägga händerna på den. Många har nog händerna under pannan skulle jag tro. Jag försöka frammana lugn. Jag blev försiktigt knådad och det är ju alltid trevligt.
”Slappna av människa, hon kommer känna om du inte är avslappnad och ge dig IG som avslappningskund” tänkte jag. När jag var ganska lugn var det dags att vända på sig, talade Anna om genom att säga
”Linda, nu måste jag vara lite besvärlig mot dig och be dig vända på dig”.
”Då måste jag vara lite besvärlig mot dig och tala om att jag ammar och att det föreligger sprutrisk”.
Men det skulle jag inte tänka på sa hon, med sin lilla försiktiga röst. Jag la mig på rygg och fick ögonbindel. Tänkte att det här är nog bra för cirkulationen och allmänt välmående.
”Vilken bra julklapp” funderade jag vidare.
”Fan jag skulle ju slappna av”.
”VAD ska vi köpa åt Kennys bror med tjej i julklapp? Vad kan matcha massage till mig och cykel till Kenny???!”
”Fan igen jag skulle ju slappna av”.
”Undrar vad Alfa gör”.
”Nu går du och vilar dig dumma hjärna”
”Tur att jag duschade imorse”.
”Skit jag har ju gått ute barfota, undrar hur mina fötter ser ut”
”Och hur känns mina ben att ta i, det är säkert stubb på dom”.
”Men GÅ OCH LÄGG DIG DUMMA HJÄRNA DU SKULLE JU SLAPPNA AV!!”
”Jag måste fisa” ”Det gick över. Tur”.
”Hur gör andra när dom måste fisa?”
Trots irrande tankar blev jag ganska lugn. Och kände mig väldigt lyxig. När hon var klar tog hon av ögonbindeln och talade om att hon skulle hämta vatten åt mig (ja det kan vara oerhört jobbigt att ligga stilla medan andra arbetar) och undrade om jag ville ha vanligt vatten eller gurkvatten. Det sistnämnda lät nyttigt så det tog jag. Sedan var det dags att kliva upp och klä på sig igen. Jag var faktiskt riktigt harmonisk hela vägen hem. Körde inte ens för fort.