Ikväll satt jag och min sambo och kollade på tv. Det var vårt favoritmotorprogram, det kultförklarade Top Gear.
Allt var frid och fröjd tills det var dags att "coolhets-ranka" olika bilar. Lotus Exige var nära att bli coolförklarad, tills en man iförd shorts ljudligt höll med om att den var cool. Då sa programledarna att coolhetsgraden var förstörd, p.g.a. hans shorts. Det var inte snällt, men  visst, man kan driva med vad folk har på sig, för det har dom ju ändå valt.
Efter det skulle Nissan Micras rosa cab rankas. Den blev förstås totalt ocool. Faktum är att den blev så ocool att den hamnade bakom en byggnadsställning så att den knappt syntes.
Nu kommer det plumpa; en kille i publiken protesterade, och sa att den visst var cool, om man var tjej. Den äldre, längre programledaren svarade "Have you seen your ears?". Den underförstådda betydelsen var att en person med utstående öron inte kan yttra sig om vad som är snyggt/coolt. Sedan fortsatte programledaren med något i stil med "Girls?" och insinuerade att "hur kan du veta något om tjejer?" Denna kille var i 30-35 års åldern, lätt blond/rödhårig och flint, med utstående öron och snedväxta tänder. Hur kan man gå till ett sådant personangrepp?!  Vi väljer inte det utseende vi föds med, det är bara att gilla läget. I hans fall kan jag tänka mig att det inte är särskilt lätt. Varför skulle inte en person med ofördelaktigt utseende kunna ha någon smak? Får man inte yttra sig om man faller utanför utseendets idealramar? Nej fy 17, nu bojkottar vi Top Gear. Det där var så mycket lägre än Glocalnet att det inte ens finns med på skalan.