Lärdomar efter en 22-timmarskryssning med en fyllefärja:
 
* Öl är jättetungt att bära. Och det tar jättemycket plats i resväskan.
* Det är dumt att ta 4 tallrikar mat från buffén. Då blir man så mätt att man knappt orkar med någon sprit.
* "Musiken" på dansgolvet är mestadels så usel att det är ett måste att vara snudd på redlös för att kunna förmå sig till att dansa.
* Om det mot förmodan börjar spelas en bra låt, gå då inte på det (gång på gång) och flyg upp jätteglad och börja dansa. Efter 4 sekunder byts låten nämligen ut mot samma monotona dunkande som tidigare.
* Tro inte att du slipper barn bara för att du lämnat dina egna hemma och åkt på en renodlad fylleresa. Nejdå, det finns fullt av de stackars små vanvårdade liven, medsläpade av sina idioter till föräldrar som låter dem vara uppe precis hela natten. Det är svårt att hålla humöret uppe när klockan är bortåt 23.00 och man ser kräk skuffa runt barnvagnar med klarvakna, chockade och hörselskadade 6-månadersbebisar bredvid en högtalare.
* Även om det är supervarmt och soligt på däck är det säkrast att behålla polotröjan på. Annars blir man förkyld...
* Den här lärdomen fick jag hjälp med av en klasskompis. Det var alltså inte jag som glömde mina nycklar: Det räcker inte att titta på golvet under sängarna och i sängarna för att se om man glömt något. Man måste även titta på golvet i garderoben så att inget åkt ur fickorna på jackan.
 
Nu låter det som att den här lilla resan var hemsk. Det var den inte. Jag hade jättetrevligt. Men det berodde uteslutande på att resesällskapet bestod av min fantastiska klass som stod för ungefär 98 % av IQ:n på den där båten.

Kommentera

Publiceras ej